8 міфів про свіжовичавлених соках

Ви – один з тих мільйонів людей, які борються з виразкою шлунка? А всі ваші спроби не увінчалися успіхом? І ви вже замислювалися про радикальні заходи? Воно й зрозуміло, адже здоровий шлунок і кишечник - це показники здоров'я і краси. Тому ми рекомендуємо прочитати історію жінки, якій вдалося вилікувати ВИРАЗКУ ШЛУНКА, ефективно і без дорогих процедур. Читати статтю...

Вважається, що свіжовичавлені соки це найкоротший шлях до здоров'ю, ідеальної шкірі обличчя і тонкої талії. Чи Так це насправді? Чи нас знову вводять в оману? Вдала брехня маркетологів. Кілька років тому по країні пройшов бум нового методу схуднення на таблетках з екстракту ананаса. Крім цих таблеток, жінки активно поїдали ананаси (в тому числі і солодкі консервовані!) і пили сік з них.

До складу пігулок для схуднення входив бромелайн (рослинний фермент), який добували з ананасів. Міф 1 Тим не менш, свіжовичавлений ананасовий сік поліпшує пам'ять, знімає набряки, очищає судини. Пийте на здоров'я! Твердження вірне лише з одного боку: для швидкої підзарядки вітамінами і мінералами, дійсно, набагато простіше випити сік, ніж з'єднання єднання їсти кілограм моркви. Свіжовичавлені соки доставляють в наш організм цінні поживні речовини в такому вигляді, в якому вони засвоюються краще всього. Міф 2 Однак овочі і фрукти складаються з великої кількості клітковини, яка очищає організм і налагоджує його роботу. На їх перетравлення організм витрачає багато енергії, зусиль і часу. А від соки засвоюються дуже швидко, і травна система практично не докладає до цього ніяких зусиль. Цінні харчові волокна після приготування соку залишаються в соковижималці. Паралельно з соками потрібно є достатня кількість овочів і фруктів.

Унаслідок швидкої усваяемости свіжі соки не рекомендується змішувати з більш важкою їжею, щоб не було труднощів у травленні. Свіжовичавлені соки це джерело ензимів і чистої органічної води, яка міститься тільки в свіжої рослинної їжі і дарує організму неоціненну користь. Міф 3 Консервовані соки (як домашні, так і магазинні), піддаються термічній обробці і додавання консервантів, завдяки чому безцінні ензими і багато поживні речовини нещадно знищуються, а органічна вода стає неорганічної, тобто неживої і схоже водопровідної. Ні, це не зовсім так, якщо тільки мова не йде про голодній дієті. Крім користі, яку ви можете отримати з свіжого соку, потрібно пам " ятати, що у фруктових соках багато фруктового цукру.

Неконтрольоване їх вживання може привести вас до непомітного набору зайвої ваги. Ставитися до фруктовим сокам потрібно так само, як до десерту: враховуйте його калорійність, час прийому і кількість містяться в ньому вуглеводів. Якщо ви хочете схуднути, не надто захоплюйтеся фруктовими соками, особливо виноградним (у 100 мл міститься 29 грамів цукру). Міф 4 Овочевими соками краще не замінювати порцію овочів на своїй тарілці. Однак стаканчик соку між прийомами їжі не буде зайвим. Зовсім ні. Нектар готують на основі соку з додаванням води або цукрового сиропу. Зазвичай нектар роблять з персиків, бананів, манго та інших не дуже соковитих фруктів. Міф 5 Дуже поширена думка.

На жаль, це не так. Для нашого організму питвом є тільки чиста вода. Соки шлунок сприймає як їжу: у ньому містяться поживні речовини, вітаміни, цукор і калорії. Правило просте: воду п'є є ємо, а соки їмо. Міф 6 У свіжих соках вітамінів рівно стільки, скільки міститься в овочах і фруктах. Однак багато вітаміни руйнуються під впливом повітря, сонячного світла або в результаті тривалого зберігання (вітаміни А, С, Е, В2, В4, В12). Соки фреш потрібно випивати відразу після приготування і не запасати про запас це марно.

До того ж соки, довго зберігаються в холодильнику, здатні змінювати свій колір і втрачати смакові якості. Міф 7 Пити натщесерце свіжі соки не рекомендують лікарі дієтологи і гастроентерологи. Агресивна дія кислоти деяких фруктів (особливо цитрусових) може з часом доставити вам чимало проблем зі шлунком. Тим більше небезпечно починати свій день зі свіжих соків людям, страждаючим гастритом, виразкою, панкреатитом та іншими захворюваннями ШКТ. Лише деякі види соків лікарі дозволяють пити натщесерце, в основному овочеві: морквяний сік, сік білокачанної капусти або картопляний сік.

Міф 8 Я дам вам корисні рекомендації, щоб ви могли насолодитися смаком свіжого соку, наситити організм вітамінами і уникнути таких неприємностей, як харчове отруєння. Найкорисніший сік ви отримаєте з сезонних овочів і фруктів. Тому зима хороший привід спробувати овочеві соки, а вісь влітку і восени насолоджуватися і овочевими і фруктовими і ягідними фрешами це найкраща пора для свіжих соків. Навесні зверніть увагу на овочі та фрукти з щільної або товстою шкіркою: під шкіркою зберігаються вітаміни. В цей час року максимальна концентрація корисних для організму речовин є в моркві, грейпфрут, ківі і білокачанній капусті.

Овочі і фрукти для приготування соку повинні бути свіжими, без плям, червоточин та острівців гнилі або цвілі. Цвіль небезпечна тім, що здатна проникати вглиб продукту. Навіть якщо ви приберете з поверхні яблука видиму її частина, це не допоможе вам позбутися від цвілі у всьму яблуці. Овочі і фрукти для соків Перед приготуванням соку ретельно вимийте овочі і фрукти щіткою під проточною водою. Листя зелені переберіть і видаліть пожухлі або мляві гілочки. Такі овочі, як цвітна капуста, брокколі, селера розберіть на суцвіття, відокремте стебла і промийте кожен окремо. Свіжовичавлені соки потрібно випивати або за 30-40 хвилин до їжі або через 1 годину після прийому їжі. Прекрасний початок дня це тарілка корисної каші, краще вівсяної, яка м'яка яко обволікає шлунок, і через годину після сніданку стакан фруктового соку. Таким чином ви не завдати шкоди своєму шлунку!

У морквяний сік потрібно додати кілька крапель масла або вершків: вітамін А засвоюється тільки при наявності рослинних або тваринних жирів. Кислі соки цитрусових плодів або ягід краще всього пити через трубочку, щоб уникнути шкідливого впливу кислоти на зубну емаль. При надмірній вазі рекомендується вживати такий мікс: 4 частини яблучного соку, 2 частини соку дині, 2 частини томатного соку і 1 частина лимонного по 1 склянці 2 рази на день. Для кращого росту волосся пийте суміш з соку солодкого перцю і моркви, приготовану в пропорції 1:1. Морква і перець Лимонний сік у вигляді маски добре освіжає шкіру обличчя: 1 столову ложку меду змішайте з 1 столову ложкою вівсяного толокна і додайте 1 столову ложку лимонного соку. Нанесіть маску на 20 хвилин, а потім змийте прохолодною водою.

Робити такі маски потрібно регулярно 1 2 рази в тиждень. Не забувайте, що все корисне добре в світові! Будьте здорові і ослепляйте своєю красою! З повагою до вас, Наталі Ліссі

Схожі статті:

  • 10 популярних міфів про м ясі приготовлено на багатті

    Ось і настав час вилазок на природу, а відповідно і приготування смачних шашликів. Здається, що приготувати м'ясо на мангалі зовсім не складно, але навіть цей спосіб приготування їжі вже обріс...

  • 12 міфів про вірус папіломи людини

    Вірус папіломи людини (або HPV – Human Papillomavirus) передається тільки від людини до людини. За даними статистики в нашій країні 60 % населення інфіковані цим вірусом. І причиною такої...

  • 5 міфів про панкреатиті

    Лише деякі сучасні городяни не відчувають проблем з шлунково-кишковим трактом. Занадто напружений ритм життя, стреси, погана екологія і неправильний режим харчування призводять до порушень...

  • 7 міфів про вітіліго

    Вітіліго – захворювання, при якому окремі ділянки шкіри повністю втрачають барвний пігмент (меланін). В результаті з'єднання єднання є молочно-білі плями з чітко вираженими краями, білі виділяються...

  • 9 міфів про вагітності в які вірять матусі зі всього світу

    У більшості американців вважається в порядку речей помацати живіт вагітної жінки або кинутися купувати речі для ще не народженої дитини. Але в деяких країнах і культурах такі невинні, здавалося...