Раціон харчування для годуючої мами

Ви – один з тих мільйонів людей, які борються з виразкою шлунка? А всі ваші спроби не увінчалися успіхом? І ви вже замислювалися про радикальні заходи? Воно й зрозуміло, адже здоровий шлунок і кишечник - це показники здоров'я і краси. Тому ми рекомендуємо прочитати історію жінки, якій вдалося вилікувати ВИРАЗКУ ШЛУНКА, ефективно і без дорогих процедур. Читати статтю...

Будь-яка жінка, що стала матусею, в першу чергу турбуватися про здоров'я своєї новонародженої дитини і про його харчуванні. Найбільше її починає хвилювати одне із запитань: що можна їсти мамі, що годує в перший місяць після пологів для того, щоб не нашкодити малюкові. Правильне і повноцінне харчування матері - це основа розвитку і стану дитини. Після родового періоду для матері дуже важливо переглянути своє харчування і змінити добовий раціон, так як будь-яка кількість з'їденого продукту впливає на травну систему малюка. Коли у малюка неспокійний сон і болить животик, матусю починають хвилювати такі питання як: що можна їсти і в якій кількості, щоб не завдати шкоди дитині, що потрібно виключити в своєму меню, а що слід ввести, які продукти корисні для дитини, а які можуть викликати алергію, чи можна пити соки, і їсти фрукти і овочі, і т.д. Давайте перейдемо до найбільш головному і важливого питання - що можна їсти мамі, що годує після пологів в перший місяць народження дитини?

У перший місяць після пологів, годувальниці необхідно повністю перебудувати свій раціон і скласти сувору дієту, тому що якість грудного молока впливає на стан дитини. Завдяки унікальним властивостям молока, дитина отримує все необхідне важливі поживні речовини. З самого першого годування у дитини починає формуватися імунна система. Грудне молочко має унікальні властивості.

Воно стерильне і поживне. Таким молочком можна не тільки годувати дитину, а й варто закопувати забитий носик, обробляти очі. Для повноцінного і якісного складу молока годує матуся повинна отримувати з їжею 20% білків, 15% жирів, 60% вуглеводів. У правильний раціон також входить вживання великої кількості рідини, в середньому 2,5 літра на добу. Годує мама не повинна відчувати почуття голоду, інакше її організм не зможе в повному обсязі насититися важливими мікроелементами. В період лактації мамі слід більше їсти. В співвідношення з калоріями щоденна норма вживаної їжі повинна становити приблизно 3200 Ккал на добу. Молочні продукти.

Народила жінці, в перший місяць після пологів, необхідно включити в раціон молочні продукти. Допускається вживання будь-яких кисломолочних продуктів. Мамі, що годує варто з'їдати близько одного кілограма кисломолочних продуктів в день. У їх складі не повинні бути присутніми консерванти і хімічні добавки. По можливості мама повинна їсти тільки натуральні продукти домашнього приготування. Слід ввести в свій раціон ряжанку, свіжий кефір, сироватку, домашній сир, йогурт, що не містить фруктові добавки. Кисломолочні продукти дуже багаті кальцієм, який грає важливу роль у формуванні кісткової системи малюка. Так само кальцій потрібен і самій мамі, тому що більша частина поживних речовин надходить дитині з грудним молоком.

Введіть в свій раціон відварне м'ясо і рибу. У них міститься багато білка. Щодня слід їсти до 200 грам будь-якого нежирного м'яса: яловичина, телятина, курка, індичка. Рибу потрібно вживати не рідше двох разів на тиждень. Горіхи - ще один легко засвоюваний джерело білка, який необхідно ввести в вживання.

Вони дуже корисні. До їх складу входять мікроелементи і вітаміни. Годує жінка може з'їдати будь-які, як сирі, так і смажені горіхи, але не більше 3 штук в день. У меню годуючої жінки повинні бути присутніми волоські горіхи. насіння не тільки можна, а й треба їсти. Вони дуже корисні, оскільки містять вітамін Е, мікроелементи і рослинний білок.

Допускається з'їдати за день півсклянки насіння. Важливо їсти зелень, наприклад, кріп і петрушка допоможуть зберегти гостроту зору у дитини, тому що в їх склад входить велика кількість клітковини. У першому місяці після пологів мама в обов'язковому порядку повинна ввести в свій раціон вживання каш. Можна використовувати будь-яку крупу (гречку, кукурудзу, рис, пшоно).

Щоб при приготуванні каша не втратила своїх властивостей, слід варити кашу на воді, а не на молоці. Мамі, що годує слід їсти запечені овочі та фрукти - джерело клітковини і різних вітамінів. У перші дні після пологів, рекомендується відмовитися від фруктів, щоб уникнути діареї у малюка, крім деяких. У складі хурми міститься велика кількість заліза, і щоденне вживання хурми допомагає боротися з анемією. Хурму допускається вводити в свій раціон не раніше, ніж через два тижні після народження дитини. Так само можна їсти банани. Вони дуже смачні і корисні. До складу банана входять мінеральні солі і мескалін гормон щастя, відомий такою властивістю, як підняття настрою і тонусу. У перший місяць після пологів, годувальниці необхідно їсти певну кількість овочів. Для мами, що годує вживання будь-яких запечених овочів буде дуже корисним.

  Наприклад, запечена картопля в духовці або запечені кабачки. Не секрет, що чай з додаванням цільного молока стимулює роботу молочних залоз. Жінці з невеликою кількістю молока, необхідно в перший місяць після пологів пити не міцний чай з додаванням домашнього молока. Від згущеного молока коштує поки утриматися, так як вона може спровокувати реакцію у малюка. Будь-які ковбасні і консервовані вироби, напівфабрикати, майонез. У складі цих продуктів використовується велика кількість штучних консервантів і харчових барвників. Будь-які соки в тетра пакетах категорично забороняється, оскільки такі напої містять хімічні добавки, консерванти, пігменти.

Виключіть з раціону квас. Через вміст дріжджових бактерій порушується мікрофлора кишечника, і малюка будуть турбувати кольки і діарея. Ні в якому разі не можна вживати спиртні напої: вино, пиво і т.д. Будь-які спиртні напої дуже погано впливають на мозковий розвиток немовляти. Солодкі кондитерські вироби. Виключіть тістечка, торти, здобне випічку. Будь-які солодощі можуть викликати алергію у дитини, тому що в їх склад входять цукор, підсилювачі смаку, есенції. Тільки при відсутності алергії у дитини можна вживати невелику кількість солодкого. Не допускається їсти шоколад.

У його складі присутній цукор. Вживання шоколаду може викликати висипання і почервоніння на шкірі немовляти. Цитрусові. Утримайтеся від апельсинів, мандаринів і фруктів, забарвлених в червоний колір. Вони містять консерванти в результаті обробки шкірки. Йогурти з наповнювачами.

В основному всі магазинні йогурти містять консерванти, барвники, ароматизатори, підсилювачі смаку, підсолоджувачі. Необхідно виключити копчені і жирні вироби, оселедець і морепродукти (кальмари, мідії). Вживання таких продуктів вплине на смак молока. Забороняється вживати свіжий лук, часник, мелений перець, хрін, гірчицю, гіркий соус. Вживання таких спецій вплине на молоко і додасть йому гіркий смак.

Виключити зі свого раціону слід і курячі яйця. Їх вживання може викликати алергію у дитини. Вони містять багато холестерину, тому жінці в період грудного вигодовування допускається з'їдати одне відварене яйце в тиждень. Мамі, що годує не варто їсти кавуни, так як вони містять селітру та інші шкідливі хімікати. Допускається їсти кавун в кінці серпня або на початку осені. Диню потрібно виключити повністю з раціону, тому що цей продукт не сумісний з багатьма іншими продуктами харчування. Даний обсяг продуктів можна збільшити або зменшити.

Все залежить від того, який спосіб життя веде мама дачу та одержання. В сирної запіканки міститися корисні речовини, необхідні для дитини. Для приготування запіканки використовуйте тільки свіжі продукти: Змішайте свіжий сир, цукор і яйця. Всі інгредієнти добре перемішайте. Додайте манну крупу. Викладіть готову масу в сковороду. Поставте сковороду в розігріту духовку і випікайте 50 хв при температурі 180 градусів. Після приготування залиште запіканку ще на 5 хвилин. Таку запіканку можна їсти як в холодному, так і в гарячому вигляді.

Після пологів жінка весь свій час проводить з дитиною і їй зовсім не вистачає часу для приготування їжі. Запечена картопля з сиром готується швидко і не займає час. А найголовніше, що таке блюдо буде корисним не тільки мамі, але і малюкові. Помийте картоплю і викладіть її на деко. Запечіть в духовці.

Остудіть і очистіть від шкірки. Розріжте на кілька частин. На дрібній тертці натріть сир і посипте поверх напівготового картоплі. Поставте деко в духовку на 10 хвилин. Коли сир розплавиться, вимкніть духовку. Для приготування каші слід взяти один стакан будь-якої крупи. Залийте її двома склянками води. Поставте каструлю на великий вогонь. Додайте щіпку солі.

Коли каша закипить, зменшіть вогонь. Готовність каші можна перевірити за кількістю води в каструлі і за ступенем набухання крупи. Перед вживанням слід додати трохи вершкового масла. Кашу, приготовану на воді, варто ввести в свій раціон обов'язково. В меню мами варто поступово вводити продукти, які раніше виключалися. Мамі потрібно вживати таку їжу вранці, щоб поспостерігати за поведінкою дитини протягом дня. Також допускається їсти гриби, так як вони є джерелом рослинного білка.

Але потрібно бути дуже обережними. Якщо гриби виявляться не їстівними, то це обов'язково відбитися на дитині і може призвести до незворотних наслідків, а іноді і до летального результату. Починайте їсти продукти маленькими порціями, інакше розлад кишечника і підвищене газоутворення вашому малюкові забезпечено. Якщо у дитини з'явилася алергічна реакція, необхідно відмовитися від цього продукту і протягом 7-10 днів виключити його зі свого меню. Багато жінок думають, що чим більше молока вони вип'ють, тим більше додатися молока в грудях. Ця думка помилкова, тому що в цілісному молоці містяться понад 15 видів речовин, здатних викликати алергію у немовляти. Не варто вживати молоко в тетра пакетах, так як воно напхане різними добавками і консервантами. А ще в таке штучне молоко додають аспірин для того, щоб продовжити термін зберігання.

Мамі, що годує ні в якому разі не допускається вживання пакетованого молока. Малюк з кожним днем ​​зростає і розвивається. Дитячий організм починає звикати до того, що їсть мама. Але його травна система ще не зовсім зміцніла і органи шлунково-кишкового тракту ще уразливі. І все ж необхідно урізноманітнити раціон матері-годувальниці і ввести в її меню додаткові продукти. Головне правило для мами купуйте овочі без вмісту нітратів.

Краще купувати їх у знайомих, якщо є така можливість. Пам'ятайте, що ви б не їли, все добре в міру. Потрібно їсти всього потроху. Кожен продукт коштує вводити поступово, щоб це не позначилося на малюка.

При появі у дитини ознак алергії, виключіть з раціону всю їжу, яка могла викликати реакцію.

Схожі статті: