10 вагомих причин не викидати яєчну шкаралупу

Ви – один з тих мільйонів людей, які борються з виразкою шлунка? А всі ваші спроби не увінчалися успіхом? І ви вже замислювалися про радикальні заходи? Воно й зрозуміло, адже здоровий шлунок і кишечник - це показники здоров'я і краси. Тому ми рекомендуємо прочитати історію жінки, якій вдалося вилікувати ВИРАЗКУ ШЛУНКА, ефективно і без дорогих процедур. Читати статтю...

Дивно, скільки всього ми викидаємо регулярно, навіть не замислюючись про те, що ті чи інші продукти можна використовувати на благо свого здоров'я або в побуті. Ми завжди викидаємо яєчну шкаралупу, хоча наші предки збирали і висушували її. З неї готували підживлення для рослин і тварин, використовували в медичних цілях. Кажуть, що найбільш корисна шкаралупа птахів, що живуть в дикій природі, але як правило, люди використовують шкаралупу курячих яєць. Чому ж не варто викидати яєчну шкаралупу і як можна використовувати ті, що залишилося після приготування яєчні або омлету?

Щоб приготувати порошок з яєчної шкаралупи, який ви потім зможете використовувати для різних цілей, гарненько промийте сирі яйця у теплій води і обполосніть. Потім вилийте з нього жовток з білком і знову промийте шкаралупу. Витягніть всі плівки з внутрішньої бік шкаралупи і опустіть її на кілька хвилин в окріп. Після цього просушіть шкаралупу на серветці протягом 2-3 годин і розітріть її в ступці або подрібніть в кавомолці в порошок. Висушену і подрібнену шкаралупу можна приймати, вводячи її в готові страви, а можна розчинити в соку лимона. З лимонним соком кальцій з шкаралупи значно краще засвоюється організмом. Найзручніше в маленьке блюдце насипати трохи шкаралупи і капнути кілька крапель лимонного соку. Не бійтеся відбувається в ложці реакції з 'шипінням'. Можна додавати цю суміш в салати, супи.

Приймати яєчну шкаралупу можна і дорослим, і дітям. Самим маленьким варто давати дуже маленькі дози. Далі з урахуванням віку дозування може складати від 1,5 до 3 грамів на добу. Вживання яєчної шкаралупи допомагає боротися з карієсом, остеопорозом, проблемами з хребтом, кровоточивістю ясен, дратівливістю, алергією. Якщо ви страждаєте на астму, вживання кошти з яєчною шкаралупою дозволить вам позбавитися від нападів або, принаймні, пом'якшити їх. Народна медицина також пропонує рецепти лікування виразки дванадцятипалої кишки із застосуванням шкаралупи яєць.

Яєчна шкаралупа допоможе при лікуванні опіків, діареї, гастриті, а також для подрібнення каменів у сечовому міхурі і нирках. Яєчна шкаралупа є джерелом природного кальцію, який надзвичайно важливий для повноцінного розвитку і функціонування організму. Кальцій також можна знайте в складі соди, гіпсу, крейди, альо тільки в складі яєчної шкаралупи він практично повністю засвоюється організмом. Така сумісність полягає в тому, що за складом яєчна шкаралупа практично повністю збігається з людськими кістками та зубами. Яєчна шкаралупа дуже корисна для маленьких дітей, так як в перші 3 роки життя відбувається регулярне освіта кісткової тканини для формування скелета. Саме тому додаткове надходження кальцію в організм буде як не можна до речі.

Змішуйте подрібнену шкаралупу з дитячим харчуванням. Крім збагачення організму кальцієм це буде чудовою профілактикою анемії, рахіту та діатезу. Дитині від 6 місяців до 1 року дають пудру з шкаралупи на кінчику ножа, від 1 до 3 років - у два рази більше. Організм людини швидко накопичує в собі радіоактивні речовини - радіонукліди, якщо вони є в навколишньому середовищі. В результаті вони несприятливо позначаються на здоров'я " ї, тому виводити їх потрібно обов'язково. З цією метою використовується яєчна шкаралупа.

Можна використовувати по 1/4 чайної ложки кожен день протягом декількох тижнів. Кальцій - джерело красивих волосся і нігтів. Якщо ви хочете, щоб ваші волосся і нігті завжди виглядали на 'відмінно', то приймайте хоча б раз в тиждень яєчну шкаралупу. Для цього вживайте 1/3 чайної ложки порошку з шкаралупи з 2 капсулами риб'ячого жиру. Шкаралупа білого кольору володіє відбілюючим ефектом. Добре розтовчіть її, зав'яжіть в полотняний мішечок і покладіть в барабан пральної машини, коли перете білу одяг або білизну. Якщо хочете поліпшити смак кави, додайте в турку або поверх кави у фільтр кавоварки трохи подрібненої яєчної шкаралупи.

Смак стані помітно яскравіше, він не буде гірким, так як кальцій нейтралізує кислоту. Крім того, при додаванні шкаралупи гуща опуститься на дно турки. Подрібніть шкаралупу яйця. Засипте її в чайник або термос. Залийте наполовину водою, добре струсіть і залиште на ніч. До ранку посуд буде чистим. Цей спосіб підходить для видалення накипу та осаду. Також шкаралупа чистити сковороди і листи. Насипте подрібнену шкаралупу на жирну сковороду, протріть губкою.

Помийте яєчну шкаралупу, обсушіть і подрібніть її будь-яким зручним способом. Додайте її в грунт перед тим як будете копати місто. На 1 квадратний метр можна використовувати шкаралупу приблизно 100 яєць. Такий спосіб значно знизить кислотність грунту. Особливо хороший цей метод обробки перед посадкою томатів, огірків і картоплі. А якщо ви подрібніть шкаралупу і разбросаете її в городі або в саду біля рослин, це відлякає слимаків. Розітріть яєчну шкаралупу і залийте водою.

Через добу можна використовувати цю воду для поливу кімнатних і садових рослин. Корисні речовини, що містяться в шкаралупі, є чудовим добривом. - найкращий новинний сайт. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови обов'язкового посилання InfoKava.com. Редакція порталу може не поділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

За достовірність та зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Популярні розділи:

Схожі статті:

  • 8 причин не викидати апельсинову шкірку

    Кожен раз, коли ви чистите апельсини, ві найчастіше викидаєте дуже цінний продукт - апельсинову шкірку . Прямо під шкіркою знаходиться велика кількість фруктової кислоти і вітаміну С. В шкірці,...

  • 8 причин ніколи не викидати апельсинову шкірку

    Кожен раз, коли ви їсте апельсин, ви починаєте з того, що чистите його і викидаєте шкірку. Що ж, схоже, все життя ви робили неправильно! Шкірка — це джерело корисних кислот і вітаміну С, крім...

  • 7 вагомих причин чому потрібно пити більше води

    Присутність води є найбільш важливим фактором, який допомагає підтримувати життя на Землі. Жоден живий організм не виживе без води. І людина не є винятком. Більше 65 відсотків від маси тіла...

  • 10 причин пити теплу воду з куркумою щоранку!в закладки 49

    якщо коли-небудь пробували рис зі спеціями, прянощами, східний плов зі спеціями, то можна трохи уявити відтінок смаку. sedoi551 , тобто на противагу дії підлужування, зазначеної вище,...

  • 10 причин полюбити цвітну капусту

    Цвітна капуста подобається далеко не всім, але цінність цього овоча настільки висока, що краще постаратися і все-таки розсмакувати його. Цвітна капуста містить вітаміни групи В (В1, В2, В3, В6...