5 міфів про панкреатиті

Ви – один з тих мільйонів людей, які борються з виразкою шлунка? А всі ваші спроби не увінчалися успіхом? І ви вже замислювалися про радикальні заходи? Воно й зрозуміло, адже здоровий шлунок і кишечник - це показники здоров'я і краси. Тому ми рекомендуємо прочитати історію жінки, якій вдалося вилікувати ВИРАЗКУ ШЛУНКА, ефективно і без дорогих процедур. Читати статтю...

Лише деякі сучасні городяни не відчувають проблем з шлунково-кишковим трактом. Занадто напружений ритм життя, стреси, погана екологія і неправильний режим харчування призводять до порушень функцій органів травлення, найважливіший з яких – підшлункова залоза. Кількість хворих панкреатитом щорічно зростає захворювання стрімко молодшає. Між тім щодо схем лікування запалень підшлункової залози не відбувається змін з 80-х років XX століття. Сьогодні, як і раніше, основні методи – дотримання суворої дієти і прийом ферментів. Нерідко люди, які страждають хронічним панкреатитом, шукають альтернативні спосібі позбавлення від хвороби, однак зазвичай такі спроби (як і самолікування аптечними препаратами) тільки посилюють проблему. Існує безліч помилок, пов'язаних з лікуванням панкреатиту. Сьогодні ми постарається дати коментарі з приводу найбільш поширених з них. Ферменти підшлункової залози необхідні для розщеплення білків, вуглеводів і жирів у кишечнику.

При панкреатиті їх вироблення порушена, в результаті чого організм страждає від дефіциту розвиваються системні порушення функцій травного тракту, що тягне за собою дуже неприємні наслідки для всього організму. У подібній ситуації прийом ферментних препаратів є, по суті, замісною терапією. Побоювання, що підшлункова заліза на фоні такого лікування стані «ледачою» і перестане працювати зовсім, не має під собою підстав. При досягненні стійкої ремісії стан покращується, відновлюється нормальне вироблення ферментів. Ферментні препарати для лікування панкреатиту виробляються з підшлункової залози свиней. Названі засоби містять збалансований і найбільш підходящий для людини набір ферментів (протеази, амілази і ліпази). Ліки виготовляють і з рослинної сировини.

Прихильники їх застосування стверджують, що дані препарати краще засвоюються і більш безпечні для здоров'я, ніж засоби тваринного походження, але до теперішнього моменту встановлено: рослинні ферменти малоефективні. Фахівці вважають, що використовувати їх можна тільки на початкових стадіях панкреатиту. Це не так. Алкоголь небезпечний для підшлункової залози навіть у мінімальних дозах. Людина, яка страждає панкреатитом, повинен рішуче виключити зі свого раціону будь-які спиртовмісні продукти. Призначаючи замісну терапію, лікар визначає режим дозування ліків, керуючись відомостями про стадії хвороби та інших індивідуальних особливостей пацієнта. У подібній ситуації передозування виключена. Думка про те, що мінімальними кількостями ферментних засобів або їх одноразовим прийомом можна вирішити проблему, марно і навіть небезпечно. Лікування хронічного панкреатиту займає багато часу деякі люди приймають ферментні препарати роками. Ніяких побічних ефектів тривалої терапії досі не було виявлено.

Замісна ферментна терапія не є альтернативою дієті. Страждають панкреатитом необхідно ретельно стежити за своїм раціоном. Щоб позбутися від хвороби, доведеться зменшити кількість споживаних вуглеводів, відмовитися від жирних, смажених і гострих страв, фастфуда, консервів, копченостей, будь алкогольної продукції. У дієті даних пацієнтів має дотримуватися суворий баланс білків, жирів і вуглеводів. Не менш важливо підтримувати режим харчування: приймати їжу в один і тієї ж годину, дрібно (часто, невеликими порціями), не їсти на ніч.

Сумарний калораж добового раціону зазвичай визначають індивідуально, в залежності від стадії захворювання та потреби людини. Успіх лікування від панкреатиту прямо залежить від дотримання всіх рекомендацій лікаря. Не можна самовільно переривати прийом ферментів або знижувати визначене дозування: зникнення неприємних симптомів далеко не завжди свідчить про повне одужання. Важливо стежити за харчуванням. Якщо діагностовано панкреатит, з деякими продуктами доведеться попрощатися назавжди. Втім, це не означає відмови від звичайного способу життя. Хворим з патологією підшлункової залози доступні смачні дієтичні страви, нормальна трудова навантаження, активний відпочинок і заняття спортом.

Запускати хворобу небезпечно. Ігнорування лікарських рекомендацій (особливо грубі погрішності в харчуванні) можуть призвести до ускладнень: непрохідності кишечнику, печінкової або ниркової недостатності, цукрового діабету та інших порушень обміну речовин. Не виключено розвиток злоякісних пухлин. Вісь чому при перших ознаках запалення підшлункової залози потрібно відвідати лікаря і ретельно дотримуватися призначеного лікування.

Схожі статті:

  • 10 популярних міфів про м ясі приготовлено на багатті

    Ось і настав час вилазок на природу, а відповідно і приготування смачних шашликів. Здається, що приготувати м'ясо на мангалі зовсім не складно, але навіть цей спосіб приготування їжі вже обріс...

  • 12 міфів про вірус папіломи людини

    Вірус папіломи людини (або HPV – Human Papillomavirus) передається тільки від людини до людини. За даними статистики в нашій країні 60 % населення інфіковані цим вірусом. І причиною такої...

  • 15 міфів про російську лазня

    Для росіян лазневі процедури давно перестали бути лише способом очищення тіла. Сьогодні вони сприймаються скоріше як поєднання заходів по оздоровленню організму, піднесенню настрою, поліпшення...

  • 8 міфів про свіжовичавлених соках

    Вважається, що свіжовичавлені соки це найкоротший шлях до здоров'я ю, ідеальної шкірі обличчя і тонкої талії. Чи Так це насправді? Чи нас знову вводять в оману? Вдала брехня маркетологів. Кілька...

  • Антибіотики при панкреатиті підшлункової залози

    Панкреатит – це хвороба підшлункової залози, має запальну природу. В її основі лежить зміна екзокринної частини органу, атрофія його клітин, заміщення їх сполучною тканиною. При...