Лук на зелень основні сорти і правила вирощування

Ви – один з тих мільйонів людей, які борються з виразкою шлунка? А всі ваші спроби не увінчалися успіхом? І ви вже замислювалися про радикальні заходи? Воно й зрозуміло, адже здоровий шлунок і кишечник - це показники здоров'я і краси. Тому ми рекомендуємо прочитати історію жінки, якій вдалося вилікувати ВИРАЗКУ ШЛУНКА, ефективно і без дорогих процедур. Читати статтю...

Навряд чи знайдеться ще один такий рослина, яке було б настільки ж просто вирощувати, як зелена цибуля. Щоб прорости, йому потрібно тільки час. Навіть при відсутності будь-яких умов, на зберіганні в підвалі або пакеті, з цибулини вперто пробивається зелений лист. Лук корисний і смачний. У його листі міститься стільки вітаміну С, що при регулярному вживанні в їжу одного його буде досить, щоб протистояти сезонним вірусним та інфекційним захворюванням. Це справжній король городу - швидко зростаюча вітамінна зелень. навесні виходить однією з перших, восени закінчується однією з останніх. Якщо врахувати особливість вирощування найбільш підходящих сортів, цибулею можна насолоджуватися без перерви цілий рік.

Лук прекрасно зберігається в замороженому або солоному вигляді, не втрачаючи при цьому своїх властивостей. Для отримання свіжої зелені, досить вибрати невеликі цибулини і вирощувати їх на підвіконні. Заслужено вважається одним з найпопулярніших видів цибулі. Висота пера досягає 1 метра. За одну зрізання дозволяє зібрати велику кількість зеленої маси. Лук багаторічний, що дозволяє отримувати першу весняну зелень. Дає 2-3 зрізання за сезон.

Швидко відростає, що не загниває. Навесні час дороге, щогодини на вагу золота. Менше часу витрачено на цибулю - більше його залишається на інші культури. У цьому безсумнівний плюс багаторічних луків. Кращі сорти для отримання зелені: Квітневий-12.

Морозостійкість, ранньостиглий сорт. Від моменту появи пера до технічної стиглості - 25 днів. Висота пера - до півметра. Смак слабоострий. На другий рік утворює по 6 стебел. Стійкий до хвороб. Стійкий до заморозків. Лук-батун прекрасно зберігається взимку в замороженому або солоному вигляді. Не втрачає аромату і смакових якостей. Народна назва цього лука «сімейний».

Тому що він утворює безліч невеликих цибулинок, об'єднаних одним денцем. Ця його особливість дозволяє знімати багатий урожай з однієї цибулини. Візуально це виглядає як пучок зелені з одного підстави. Він порівняно низькорослий. До особливих плюсів цього сорту можна віднести те, що можна поступово обривати перо, а зелена маса з тієї ж цибулини буде продовжувати зростати. Вітамінна кошик. Ранньостиглий, морозостійкий сорт.

Від появи першого пір'їнки до технічної стиглості проходить всього 22 дня. Койнарскій. Середньостиглий сорт. Урожайність 25т зеленої маси з га. Спеціально рекомендований для вирощування в Північно-Західному регіоні. Також - цибуля залозистий, цибуля никне.

Незаслужено обділений увагою садівників. Дуже корисний і красивий цибулю. Це дійсно справжній салатний вид. Назву свою отримав за слизові речовини, які корисні при гастритах з підвищеною кислотністю і виразках шлунка. Листя слизуна можна використовувати при консервуванні. Також гарні вони в сушеному вигляді як приправа. Королівський цибулю. Знаменита біла ніжка насправді - цибулина. Ще недавно практично не культивувався, тепер же дуже популярний.

І не в останню чергу завдяки своїй морозостійкості. Лук вільно витримує заморозки до-7. У теплих регіонах його можна залишати на зиму без укриття. Веста. Готовність через 120 днів після посіву.

Рослина висотою до півтора метрів. Цінується за свій незвичайний солодкий смак. Існує безліч рецептів для консервування як однієї ніжки, так і ніжки з листям. У Китаї в листя порею загортають рисові коржі. І зберігають без холодильника. У такій упаковці вони довго зберігають свіжість і м'якість. І додатково набувають цибульний присмак. Його не переплутати з іншими видами лука.

Листя тонкі, довгі. Легкий часниковий запах і пікантний смак, що нагадує черемшу. Ще одна відмінна риса - квітковий запах. Дуже цікавий салатний цибулю, додасть незабутній смак будь-якої страви. Запашний цибулю потрібно зрізати своєчасно, не чекаючи, поки ніжне перо почне грубеть.

Взимку, заморожений упереміж зі звичайним зеленою цибулею, він додасть пікантний тонкий смак супу або м'ясної страви. Красиве багаторічна рослина, яка одночасно і вживається в їжу, і використовується в декорі саду. Фіолетові пухнасті кульки-квітки, які є ні чим іншим, як майбутні насіннєві коробки, надають рослині дивовижний декоративний вигляд. На другий-третій рік шніт-цибуля здатна дати до 50 пагонів.

Чемал. Сорт, на жаль схильний захворювань. Тонкі довгі листи до 50 см завдовжки і менше 1 см шириною. Гострі, смачні, освіжаючі. Медонос. Назва говорить сама за себе - цей цибулю дуже люблять бджоли. З моменту відростання зелені до масової зрізання проходить близько 90 днів. Богемія. Може рости на одному місці 5 років. Дуже висока врожайність, напівгострий смак.

  Стійкий до хвороб. Гарний для оформлення доріжок як в окремій, так і в змішаній посадці. Якщо листя обривати акуратно, в різний час з різних рослин, декоративний вигляд не постраждає. Або - ведмежа цибуля. Строго кажучи, до цибулі віднести її складно.

Росте вона невеликими кущиками. Смак має схожий на часник або на листову гірчицю. Чимось - на джусай. Проте, черемша відноситься до цибульним. Виростає в дикій природі. Збирають по ранній весні. Можна культивувати в саду, тоді може йти під зрізання 2 рази в рік. Виділити сорт складно, оскільки зазвичай культивується пересадкою в сад рослин з дикої природи.

При насіннєвий посадці приживається вкрай складно. Він же - цибуля часниковий. За зовнішнім виглядом листя і за смаком дуже нагадує часник. Найраніший з усіх цибульних - листочки пробиваються відразу після танення снігу. Вживати в їжу найкраще трирічні рослини, саме в цьому віці вони найбільш корисні. Це сорт німецької селекції. Про нього хочеться сказати окремо. Якщо є можливість, вирощувати його, звичайно, краще з насіння. Тому що посівний матеріал по весні - севок, варто вкрай дорого. Без перебільшення можна сказати, що це один з найдорожчих сортів.

І один з найсмачніших. Зелень з севка виростає швидко. Перо м'ясисте, велике, до півметра у висоту. Зростає невеликий мітелкою, тобто до 10 пір'я різної довжини. Смакові якості відмінні. Довго не в'яне, зберігаючи товарний вигляд. Колір - темно-зелений. Користь цибулі неможливо переоцінити.

Навіть в зимовий період часу він справно поставляє вітаміни до столу. А влітку правильний вибір сорту - з урахуванням врожайності, особливостей і регіону - допоможе отримати не тільки багатий урожай, але і задоволення від посадки і догляду за цибулею.

Схожі статті: