Капуста Джерело молодості і життєвих сил

Ви – один з тих мільйонів людей, які борються з виразкою шлунка? А всі ваші спроби не увінчалися успіхом? І ви вже замислювалися про радикальні заходи? Воно й зрозуміло, адже здоровий шлунок і кишечник - це показники здоров'я і краси. Тому ми рекомендуємо прочитати історію жінки, якій вдалося вилікувати ВИРАЗКУ ШЛУНКА, ефективно і без дорогих процедур. Читати статтю...

Білокачанна капуста не тільки один з найбільш використовуваних продуктів в раціоні людини, а й справжнє лікувальний засіб. Недорогий скромний овоч здатний демонструвати чудеса користі і цілющих властивостей! Капусту застосовують для лікування закрепів, виразки шлунка, головного болю, ожиріння, шкірних захворювань, екземи, жовтяниці, цинги, ревматизму, артриту, подагри, захворювань очей, захворювань серця, хвороби Альцгеймера, а також запобігає передчасному старінню. Капуста широко використовується в світі як джерело живлення. З неї готують сотні різних страв.

Найчастіше капусту варять, а також їдять в сирому вигляді в салатах. Цинга - це хвороба, для якої характерні розм'якшення і кровоточивість ясен, поява тріщин в куточках губ, ослаблення імунної системи, а також часті інфекції, застуди, передчасне старіння і депресія. Капуста є рясним джерелом вітаміну С. Ви, може бути, здивуєтеся, але вітаміну С в капусті більше, ніж в апельсинах, які традиційно вважаються найкращим джерелом цього життєво важливого поживної речовини. Вітамін С один з кращих антиоксидантів, що зменшує в організмі кількість вільних радикалів, які є однією з фундаментальних причин передчасного старіння. Він також перешкоджає передчасному зносу організму протягом усього життя. Отже, капуста дуже корисна при лікуванні виразок, деяких видів раку, депресії. Вона зміцнює імунну систему і захищає від застуди.

Капуста прискорює процес загоєння ран і пошкоджених тканин, сприяє належному функціонуванню нервової системи, допомагає при хворобі Альцгеймера та інших дегенеративних нервових захворюваннях. Дефіцит грубих харчових волокон, або клітковини, дуже серйозний стан. З тих, якими часто нехтують. Недолік грубих харчових волокон може призвести до запорів, які є основною причиною багатьох інших захворювань, таких як виразка шлунка, головні болі, рак шлунка і кишечника, нетравлення і подальша втрата апетиту. Небезпеки дефіциту в раціоні грубої клітковини призводять навіть до шкірних захворювань екземі, передчасного старіння і до сотні інших серйозних і менш серйозних розладів. Капуста дуже багата клітковиною, яка допомагає організму утримувати воду і підтримувати обсяг їжі, коли вона рухається по кишечнику. Таким чином, це хороший засіб проти закрепів та інших, пов'язаних з травленням, проблем. Сірка - дуже корисне поживна речовина, оскільки вона бореться з інфекціями.

Дефіцит сірки може призводити до мікробних інфекцій і занадто тривалого загоєнню ран. Капуста багата сіркою. Вживання білокачанної капусти допомагає боротися з інфекціями в ранах і скорочує час їх загоєння. Капуста належить до сімейства хрестоцвітних. Одним з найбільш важливих корисних для здоров'я властивостей хрестоцвітних є їх могутню антиоксидантну дію. Це означає, що капуста і інші подібні овочі виводять з організму вільні радикали, які дуже шкідливі в цілому і є основним винуватцем розвитку серцево-судинних захворювань і раку.

У капусті також міститься ряд таких протиракових з'єднань, як лупеолом, сінігрін і сульфорафан, які відомі стимулюванням активності ензимів і придушенням зростання пухлин, що призводить до раку. Дослідження, проведене головним чином на китайських жінок, показало значне скорочення кількості захворювань на рак молочної залози при регулярному включенні хрестоцвітних овочів в їжу. Капуста відома тим, що акумулює в своїх листах зв'язують кадмій з'єднання, головним з яких є глютамин. Глютамин - сильний протизапальний агент, тому вживання капусти може послабити багато видів запалень, подразнень, алергій, допомогти при шкірних захворюваннях, зменшити болі в суглобах і знизити температуру. Капуста є багатим джерелом бета-каротину, тому багато особам, особливо в літах, слід звертатися до капусти через її здатності попереджати макулярную дегенерацію, поддережівать здоров'я очей в цілому і перешкоджати формуванню катаракти. Капусту часто рекомендують особам із зайвою вагою.

Оскільки капуста просто упакована безліччю вітамінів, мінералів та іншими поживними речовинами, вона є здоровим способом схуднути. Завдяки високому вмісту клітковини, цей овоч дає відчуття ситості і при цьому в чашці вареної капусти об'ємом 200 мл міститься лише 33 калорії. Давайте не забувати і про те, що капуста дуже корисна для мозку. Наявність вітаміну К і антоціанів в капусті дає імпульс ментальним функцій мозку. Антоціани, головним чином, містяться в червоній капусті.

Вітамін До добре досліджений, хоча його часто називають забутий вітамін. Вітамін До необхідний для вироблення сфинголипидов мієлінової оболонки навколо нервів. Ця оболонка захищає нерви від пошкоджень. Отже, вживання разом з капустою вітаміну К може поліпшити вашу захист від нервової дегенерації, хвороби Альцгеймера і недоумства. Антоціани, що містяться в капусті, є потужним ресурсом антиоксидантів, які, крім іншого, покращують і функцію мозку. У червоній капусті міститься навіть більше видів антоціанів, ніж у звичайній білокачанної. Також з'ясувалося, що вживання антоціанів нічим не обмежена. Люди можуть їсти стільки капусти, скільки захочуть, продовжуючи накопичувати антиоксиданти, які борються з хворобами знижують шанси захворіти на рак, зміцнюють нервову систему. Капуста, а також інші хрестоцвіті овочі відмінне джерело мінералів кальцію, магнію і калію.

Ці три важливих мінералу є невід'ємною частиною в захисті кісток від деградації, остеопорозу і загального ослаблення кісткової тканини. У капусті багато калію, тому її вживання є прекрасним способом захистити себе від підвищеного кров'яного тиску, яке збільшує ризик серцевих нападів і інсультів. Калій є судинорозширювальну. Він полегшує потік крові, таким чином попереджаючи повну напруги і ризику доставку крові до органів через звужені артерії і вени. Як вже говорилося, капуста в достатку містить різні антиоксиданти, включаючи вітамін С, антоціани, сірку і ін., Оскільки це овоч з сімейства хрестоцвітних. Антиоксиданти відіграють важливу роль у здоров'ї шкіри і в цілому покращують здатність організму протидіяти старінню.

Вільні радикали можуть бути головною причиною зморшок, нездорового кольору шкіри, плям і інших недоліків. Отже, антиоксиданти, які організм отримує з капусти, можуть викликати зворотний старіння процес, дозволяючи вам почувати себе краще і виглядати молодше. Коли певні бактерії ферментують цукор в капусті, наприклад, в процесі квашення, вивільняється молочна кислота. Цей компонент непросто знайти в звичайних продуктах, але доведено, що він послаблює болі в м'язах. Таким чином, капуста може зменшувати біль, якщо її регулярно включати у меню. Капуста також здатна служити детоксикантом. Вона очищає кров і видаляє токсини, переважно вільні радикали і сечову кислоту, які є головною причиною ревматизму, подагри, артриту, ниркових каменів, шкірних захворювань і екземи.

Таким ефектом капуста зобов'язана високому вмісту вітаміну С і сірки. Білокачанна капуста багата йодом, тому її вживання допомагає належному функціонуванню мозку і нервової системи, а також ендокринної системи. Капуста корисна при лікуванні нервових розладів, зокрема, хвороби Альцгеймера. Різні поживні речовини, що містяться в капусті, такі як вітамін Е, допомагають здоров'ю шкіри, очей і волосся. Капусту також можна використовувати для лікування варикозного розширення вен, виразок гомілки, виразки шлунка і дванадцятипалої кишки. Білокачанна капуста прекрасний продукт вашого харчування. Додавайте капусту до свого щоденного меню, будь то суп або салат. Капустяний раціон допоможе вам жити більш здоровою і довгим життям. Варена капуста - блюдо, яке їдять більшість людей.

Проте приготування капусти призводить до втрати багатьох поживних речовин, особливо вітаміну С, а інші поживні речовини важче засвоюються організмом. Поряд з вареної капустою обов'язково включайте і сиру капусту. Доброго вам здоров'я!

Схожі статті: