Дієта при цукровому діабеті 2 типу меню на тиждень

Ви – один з тих мільйонів людей, які борються з виразкою шлунка? А всі ваші спроби не увінчалися успіхом? І ви вже замислювалися про радикальні заходи? Воно й зрозуміло, адже здоровий шлунок і кишечник - це показники здоров'я і краси. Тому ми рекомендуємо прочитати історію жінки, якій вдалося вилікувати ВИРАЗКУ ШЛУНКА, ефективно і без дорогих процедур. Читати статтю...

При цукровому діабеті 2 типу з ожирінням ретельний план харчування на тиждень істотно допомагає контролювати вагу і рівень цукру в крові. Основна мета такої дієти полягає в тому, щоб при споживанні певних продуктів хворий міг простіше підтримувати бажаний рівень цукру в крові (глюкози). Для досягнення більш високих результатів необхідно включити наступні пункти в тижневу дієту: Крім здорового харчування, навіть незначне зниження зайвої ваги допоможе підтримати рівень цукру в крові на необхідному рівні. Хворі на діабет 2 типу часто скаржаться на зайву вагу, проте схуднувши хоча б на 5 кг, набагато легше контролювати перебіг хвороби.

Здорова їжа і активний спосіб життя (наприклад, щодня ходити пішки 30-60 хвилин) в сумі дозволяють легше досягти бажаного успіху. Вуглеводи, одержувані організмом при харчуванні, забезпечують його необхідною енергією. Тому необхідно споживати продукти, що містять досить вуглеводів, для поповнення рівня енергії, але в той же час цей елемент підвищує вміст цукру в крові, до того ж набагато швидше, ніж інші елементи. Основними джерелами цукру вважається цукор і крохмаль. Щоб уникнути високого рівня цукру уникайте продуктів, до складу яких входить великий відсоток цукру або крохмалю. Вибирайте свіжі або заморожені овочі. Не варто до них додавати соуси, сіль і інші заправки. До допустимим (без вмісту крохмалю) відносяться всі овочі зеленого і жовтого кольору, наприклад огірки, шпинат, брокколі, капуста, мангольд, болгарський перець. Уникайте таких крахмалосодержащих овочів, як кукурудза, горох, квасоля, морква та інші. Необхідно пам'ятати, що картопля - це чистий крохмаль, також як білий хліб і рис.

Необхідно вибирати свіжі, заморожені, консервовані (без цукру або сиропу) і сушені не солодкі фрукти. Можна вживати в їжу яблука, банани, ягоди, вишні, виноград, дині, апельсини, персики, груші, папайю, ананас. Можна робити фруктовий коктейль. Пийте тільки 100% -ві фруктові соки без барвників і цукрових сиропів. До складу злаків входить велика кількість крохмалю, який, як ми вже дізналися, багатий на вуглеводи. Вони, в свою чергу, підвищують рівень цукру в крові, тому для здорового харчування переконайтеся в тому, щоб мінімум половина вашого злакового раціону складали саме цільні злаки. Вони багаті на клітковину, а клітковина запобігає швидке підвищення рівня цукру.

Великий вміст білка присутній в таких продуктах харчування, як м'ясо, домашня птиця, яйця, бобові та горох, горіхи, продукти з сої. Слід вживати в їжу більше риби і птиці, але перед цим необхідно видалити шкіру. Вибирайте пісні шматки яловичини, телятини, свинини або диких тварин. Завжди завбачливо видаляйте прошарку жиру перед приготуванням. З можливих способів приготування м'яса допускається запікати, варити або готувати його на пару. Якщо ви вирішили підсмажити будь-якої білковий продукт, використовуйте тільки корисні масла, наприклад оливкове масло. З молочних продуктів дозволяються тільки з низьким вмістом жиру.

Слід пам'ятати, що молоко і йогурт містять натуральний цукор, крім того, який додає виробник. Це необхідно врахувати при складанні дієти, націленої на підтримку низького рівня цукру в крові. Деякі знежирені молочні продукти містять величезну кількість цукру. Тому перед покупкою уважно читайте склад цих продуктів. Масла не відносяться до повноцінних продуктів харчування, але вони містять поживні речовини, які допомагають тілу залишатися здоровим.

Масло кардинально відрізняється від жирів, тому що воно залишається рідким при кімнатній температурі. У той же час жир завжди залишається однорідним без теплового впливу. Хворому на діабет 2 типу з ожирінням необхідно обмежити споживаних жирів, особливо насичених жирів, які зустрічаються в гамбургерах, смажених продуктах, салі та вершковому маслі. Замість вищеперелічених продуктів слід вибирати продукти з поліненасиченими або мононенасичені жири. Такі жири міститися в рибі, горіхах і рослинних оліях. Масло може підвищити рівень цукру в крові, але не так швидко, як крохмаль. Рослинні масла, в свою чергу, містять багато калорій, тому не варто зловживати цим продуктом в своїй дієті.

Якщо ви вирішили вживати алкоголь, слід значно обмежити його кількість. Лікуючий лікар може підказати, яка порція алкоголю може бути дозволена при тому чи іншому стані здоров'я хворого. Солодощі містять значну кількість жирів і цукру, тому слід уникати цих продуктів. Дотримуйтесь цих порад під час дієти:

Схожі статті: